14 Aralık 2013 Cumartesi

Samsa Tatlı Tarifi

Samsa Tatlı Tarifi
Malzemeler
10 tane milföy hamuru
250 gram iri çekilmiş ceviz veya fındık
4 çarba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
10 damla limon suyu

Yapılışı
Tatlımıza şerbeti soğuk olacağı için şerbetinden başlıyoruz. Tenceremize suyumuzu, şekerimizi ve limonumuzu ekleyip kaynatmaya başlayalım. Şerbetimiz çok kaynamıyacak. 10 dakika yeterli. Ben ceviz kullandım. İri çekilmiş cevizlerimizin içine tarçınımızı, yumurta akımızı ve şekerimizi ekleyip karıştıralım. Milföy hamurumuzu merdane yardımıyla inceltelim. Ortasına cevizli harcımızı koyup kenarını üstte kapatıp milföy hamurumuzu ters çevirip ortadan ikiye keselim. Tepsimize yağlı kağıt serip milföy hamurlarımızı tepsiye dizelim. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim. Fırınımızı önceden ısıtmayı unutmayalım. Şerbetimiz soğuk, hamurumuz sıcak olacak. Samsalarımız pişip ilk sıcaklığı gittikten sonra şerbetini dökelim. İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder