17 Aralık 2013 Salı

İncirli Tatlı Tarifi

İncirli Tatlı Tarifi
Malzemeler
Kek İçin
6 tane kuru incir
1 su bardağı ceviz içi ( çok ince dövülmemiş)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı tozşeker


Muhallebisi İçin
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un ( asıl tarifte 2 yemek kaşığı un yazıyor, eğer yetmezse siz daha da un koyun, eğer katı olursa süt ekleyin )
1 litre süt
5 yemek kaşığı tozşeker
50 gr tereyağı ( tereyağı yerine çiğ krema yani süt kremasıda koyabilirsiniz)
1 paket toz krem şanti

Yapılışı
İlk olarak incirleri bir süre suda bekletip ufak ufak doğrayın. Kek için, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sırasıyla cevizi, un’u, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İnciri de ekleyin. Harcı kare veya dikdörtgen borcama dökün. 160 derecede pişirin. Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın. Küçük bir tencereye nişasta, un, süt ve tozşekeri koyup pişirin. İnmeye yakın tereyağını ekleyin ve karıştırın, ocaktan alın. 5 dk dinlendirip toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 5 dk soğutun. Ardından şerbetini hazırlayın. Şerbeti için, su, şeker ve nescafeyi karıştırıp kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
Son olarak muhallebiyide üstüne döküp, iyice yayın. Dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 2,3 saat kadar soğutun. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için takipçimiz Nuray Kılınç'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder