4 Eylül 2013 Çarşamba

Közlenmiş Kırmızıbiber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Kırmızıbiber Turşusu Tarifi
Malzemeler
2 kg. Kırmızıbiber
1 kg domates
1 demet maydanoz
8-10 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sirke

Yapılışı
1-Kırmızı biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve dilediğiniz büyüklükte doğrayın
2-Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Yıkadığınız maydanozları ince ince kıyın. Ve son olarak soyduğunuz sarımsakları da küçük parçalara bölün.
3-biber hariç doğradığınız tüm malzemeleri salata yapar gibi geniş bir kapta karıştırın. Üzerine tuzunu, sirkesini ve yağını da ekleyin. Kaşık yardımıyla harmanlayarak iyice karıştırın.
4-malzemlerin üzerine doğradığınız közlenmiş kırmızıbiberleri de ekleyin.3 kg’lık turşu kavanozuna doldurun ve ağzını sıkıca kapattıktan sonra soğuk bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder