29 Eylül 2013 Pazar

Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un

Açmak için
Bir miktar nişasta

Keki için
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu

Tepsiyi yağlamak ve üzerine dökmek için
Yarım paket margarin

Yapılışı
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin 3-4 dk kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleri ile hamuru yoğurun. Toplamda 20 bezeye ayırın. 10 tanesini çay tabağı büyüklüğünde nişasta kullanarak merdane ile açın. Üst üste dizip, yuvarlak tepsiniz büyüklüğüne gelen kadar açmaya devam edin. Tepsiyi yağladıktan sonra açtığınız hamuru tepsiye serin. Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde açın.
Kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra un, kabartma tozu, tarçın ve cevizi ekleyip, karıştırın. Tepsiye serdiğiniz hamurun üzerin kek harcını dökün. Kek harcının üzerine de sonradan açıp kenarda beklettiğiniz diğer 10 yufkayı da kek hamurunun üzerine serin. Baklavayı dilimleyin. Üzerine erittiğiniz margarini gezdirin ve pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak baklavaya, soğumuş olan şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder