28 Kasım 2013 Perşembe

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı tozşeker
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Üzerine
dövülmüş ceviz

Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpın sıvıyağ ve süt ekleyin kalan malzemeyi de katıp kekden biraz daha koyu olacak şekilde istediğiniz boyutta tepsiye koyun. Üzerine ceviz serpip 190 derecede pişirin. Pişen tatlıya önceden pişirdiğiniz şerbeti döküp kesip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder